неділя, 07 жовтня 2018 01:35

Пити чи не пити? 10 рецептів низькокалорійних алкогольний напоїв
10

Які алкогольні напої краще вживати, щоб не турбуватися про зайву вагу? Вибирайте напої, де мало калорій.

Якщо ви вживаєте два бокали по 150 мл вина щовечора, за тиждень набирається 1750 зайвих калорій. І якщо нічого не змінювати, за рік вони перетворяться на 10 зайвих кілограмів, повідомляє сайт fitfun.ru.

Пропонуємо 10 рецептів напоїв, які можна вживати, не турбуючись про фігуру.

Текіла з лаймовим соком

Калорії: менше 200

У стандартній "Маргариті" може бути 400 калорій, а в цьому коктейлі їх набагато менше. До того ж сік корисніший за сироп.

 

Горілка, содова і лимон

Калорії: 96

В цьому коктейлі краще не використовувати тонік – він додає 80 калорій і 21 грам цукру. Варто вибирати газовану воду. Для смаку можна додати трохи лимонного соку. Крім того, газировка допомагає підтримувати рівень води в організмі.

 

Мохіто без сиропу

Калорії: менше 100

Мохіто вміщує 170 калорій, але зменшити їх кількість без втрати смаку. Побільше м'яти і лайму – і вийде чудовий напій.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подорожчав алкоголь

Легка "Кривава Мері"

Калорії: менше 100

У звичайному коктейлі до 400 калорій. Зменшити їх кількість можна, якщо налити менше томатного соку і додати рідкого томатного соусу, а також спеції за смаком. Замість оливок – помідори чері.

 

Легке пиво

Калорії: 103

Не усяке пиво відкладається в області живота. Полегшені варіанти містять на 50 калорій менше. Це небагато, але при частому вживанні пива може стати проблемою. Чим темніше напій, тим більше в ньому калорій.

 

Шампанське

Калорії: 120

Шампанське – одне з найбезпечніших напоїв для фігури. Важливо пам'ятати, чим більше градусів, тим більше калорій. Крім того, в брюті цукру найменше, в солодкому – найбільше.

 

Дієтичний джин з тоніком

Калорії: 120

Замість звичайного тоніка краще узяти дієтичний, тоді цінність напою буде на 60 калорій нижче. Також джин може розвести газованою водою, для смаку додати гілочку розмарину.

 

Біле вино

Калорії: 121

Якщо пити сухе вино, а не рислінг чи просекко, все буде добре. Вибирайте піно блан, шардоне, піно гріджіо, совіньйон блан.

 

Червоне вино

Калорії: 125

Вибирайте більш сухі сорти вина: піно нуар, каберне совіньйон.

 

Гарячий Тодді

Калорій: менше 150

Цей коктейль робиться з віскі чи бурбона, гарячого чаю, меду, лимона і кориці. Щоб зменшити кількість калорій, додайте більше води, меду менше, а от лимон і корицю додавайте скільки заманеться.

 
Вино, шоколад і пиво визнали продуктами, які ефективно впливають на довголіття. Антиоксиданти, що входять до складу пива, вина і шоколаду зміцнюють організм людини. При цьому зменшується ризик виникнення серцево-судинних і онкологічних захворювань. Пиво темних сортів, темний шоколад і червоне вино, містять в собі флавоноїди, що запобігають розвитку діабету другого типу.
Зараз ви читаєте новину «Пити чи не пити? 10 рецептів низькокалорійних алкогольний напоїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі