пʼятниця, 04 травня 2007 12:13

Після відставки Тоні Блер займеться дипломатією на Близькому Сході

Після відходу з поста прем"єр-міністра Тоні Блер займеться дипломатичною діяльністю в країнах Африки і Близького Сходу. Рішення про це було ухвалене під час обговорення його майбутнього з групою з чотирьох довірених осіб на чолі з баронесою Салі Морган (Sally Morgan), пише газета The Daily Telegraph.

За відомостями видання, Блеру порадили відкласти написання мемуарів і виступи з лекціями, які могли б принести йому до десяти мільйонів фунтів в рік. Натомість, щоб виправити особисту репутацію, що похитнула за час прем"єрства, Блер займеться створенням фонду з надання гуманітарної допомоги африканським країнам.

Крім того, він погодився стати спеціальним посланником президента США Джорджа Буша на Близькому Сході, де він спробує пожвавити процес мирного врегулювання, що в черговий раз застопорився.

В четвер, 3 травня, лейбористська партія, яку очолює прем"єр-міністр, показала найгірші результати за останні 50 років на виборах до парламенту Шотландії, Національну асамблею Уельсу і в органи місцевого самоврядування в Англії і Шотландії. Зокрема, лейбористи, очевидно, поступляться контролем над Шотландією місцевій націоналістичній партії.

За попередніми даними, Блер оголосить про свою відставку 10 травня. Разом з тим він поки залишиться членом парламенту, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Після відставки Тоні Блер займеться дипломатією на Близькому Сході». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі