понеділок, 18 січня 2010 11:22

Після вибуху в луганській лікарні палати з хворими провалювались вниз

Після вибуху в луганській лікарні палати з хворими провалювались вниз

О 8:50 в понеділок у реанімації Луганської міської лікарні N7 вибухнув кисневий балон. Вибухова хвиля зруйнувала стіну на 4 поверсі. З одного боку приміщення разом з цеглою і міжповерховою перегородкою вилетіли 7 вікон, з іншого – 12.

Станом на 11:45 бійці МНС, які прибули до луганської лікарні N 7, де стався вибух, проводять аварійно-рятувальні роботи. З-під завалів врятовано три людини і витягнуті тіла п"яти загиблих

"У лікарні прогримів вибух, постраждалих дуже багато. Точну кількість зараз сказати ніхто не може. Там працює "швидка". Точно відомо, що є двоє загиблих", - розповіло джерело з МНС.

Як повідомили в Центрі пропаганди Головного управління МНС України в Луганській області, за попередніми даними, вибух стався на 4-му поверсі, у відділі кардіології.

На місці НС працюють рятувальники, 10 одиниць техніки.

- Спочатку нас трясонуло, - згадують хворі з Луганської міської лікарні N7. - Потім почули грюкіт і наші палати просто опустились. З п"ятого поверху на четвертий. Ті, що були під нами, упали на третій.

- Ми знаємо лише попередню причину вибуху, - каже заступник міського голови Луганська Маноліс Пилавов. - Балон розгерметизувався, коли працівники лікарні перемикали тиск.

Біля лікарні метушаться пожежні з усіх частин міста, газовики, журналісти. Майже 200 осіб. Міліціонери утворили живий ланцюг – не пропускають людей, які стоять тут з цікавості. Навколо тупцюють родичі хворих. Перепитують, чи немає їхніх близький у списку загиблих.

Кожні кілька хвилин з лікарні виносять на носилках хворого. Переважно пенсіонери. За годину виносять понад 20.

На вулиці – мінус 15. Хворих виносять роздягненими. Родичі здалеку заглядають на руїни за лікарнею.

- Моя жінка якраз пішла на 5 поверх, за флюрографію платити - нервується сивий чоловік. Його теж не пускають всередину. - Але лікарі кажуть, що її нема у списку загиблих.

У кожній палаті стоїть кисневий балон по 60 літрів.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Після вибуху в луганській лікарні палати з хворими провалювались вниз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі