вівторок, 14 грудня 2010 11:38

Після арешту прокурорів в Україні масово закриваються інтернет-клуби

Після арешту прокурорів в Україні масово закриваються інтернет-клуби

У минулі вихідні, після заяви генпрокурора Віктора Пшонки про незаконну діяльність інтернет-клубів і арешту двох прокурорів, які "кришували" цей бізнес, в Україні моментально закрилися сотні таких закладів

За даними ГПУ, ці заклади не надавали інтернет-послуги, а займалися звичайним гральним бізнесом: брали готівку у клієнтів, що заборонено законом.

У понеділок, 13 грудня, переважна більшість інтерактивних клубів у Києві була під замком: ніяких оголошень і пояснень на дверях не висить.

"Гравці приходять, а ми їм пропонуємо каву. Господарі комп'ютерів, нічого не пояснюючи, забрали техніку і з'їхали. Сказали, що їхньому бізнесу приходить"кирдик". Працювали-то нелегально", - розповіли співробітники кафе, в якому донедавна працював інтерактивний клуб.

Як повідомив глава прес-служби ГПУ Юрій Бойченко, зараз вживаються заходи щодо закриття тих клубів, які працюють незаконно, а таких більшість. Що стосується майбутнього цих клубів, то це вирішувати депутатам і Кабміну.

Також, за даними ГПУ, за більшістю з клубів стоїть хтось із можновладців, і арешт двох прокурорів - тільки початок. Як повідомили в столичній міліції, за пару днів вже перевірені сотні клубів, а після таких облав порушуються десятки кримінальних справ.

Відзначимо, що в регіонах Україні клуби також закрилися.

Нагадаємо, на початку листопада Мінфін України оприлюднив проект закону "Про азартні ігри", яким пропонується дозволити низку азартних ігор (карти, кістки та рулетку), всі види державних лотерей (відео-лотереї, числові, моментальні і розрядні лотереї, лотереї бінго і тото ), а також казино. Всі перераховані вище види діяльності будуть вважатися законними в разі наявності платної ліцензії.

Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Після арешту прокурорів в Україні масово закриваються інтернет-клуби ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі