понеділок, 01 грудня 2008 16:48

Пірати звільнять супертанкер "Сіріус Стар" без викупу

Сомалійські пірати, які захопили саудівський супертанкер "Сіріус Стар", на борту якого знаходилося нафти на 100 мільйонів доларів, відпустять його протягом 48 годин, повідомляє 1 грудня арабська газета "Аш-Шарк аль-Аусат" з посиланням на слова посла Саудівської Аравії в Кенії Набіль Ашура.

"Протягом найближчих 48 годин ми отримаємо хороші новини про вирішення кризової ситуації з нашим супертанкером. Ми дивимося на цю ситуацію з оптимізмом", - відзначив, зокрема, Ашур.

Президент Сомалі Абдуллаї Юсуф Ахмед (Abdullahi Yusuf Ahmed) підтвердив, що "Сіріус Стар" буде звільнений найближчим часом, при цьому, за його словами, переданими агентством AFP, звільнення відбудеться без викупу.

"Це неправда, що пірати попросили викуп в мільйони доларів, - відзначив Абдуллаї Юсуф Ахмед. - Ми упевнені, що зусилля вождів місцевих племен і урядовців увінчаються успіхом та судно звільнять без викупу".

Раніше повідомлялося про те, що, захопивши супертанкер "Сіріус Стар", пірати зажадали викуп в 25 мільйонів доларів, поставивши термін сплати в 10 днів. Пізніше сума викупу була понижена до 15 мільйонів, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Пірати звільнять супертанкер "Сіріус Стар" без викупу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі