середа, 10 березня 2010 13:57

Підніжжя Лисої гори забудують висотками і парковками

Підніжжя Лисої гори забудують висотками і парковками

Біля підніжжя Лисої гори в Києві уздовж Лисогірського спуску побудують 20-поверховий житловий комплекс.

Як розповіли в творчо-архітектурній майстерні В. Шкрогаль, біля Лисої гори планують побудувати висотки, каплицю, дитячі садки, ресторани і парковки.

"Розроблений нами проект пройшов всі узгодження. 20-поверховий житловий будинок почнуть будувати вже цього року", - розповів головний архітектор проекту Володимир Шкрогаль.

За його словами, 12 житлових будинків, два торгові центри з ресторанами та кафе, дитячий садок, офісний центр у 22 поверхи, підземні та наземні паркінги на 2 500 місць зведуть на ділянці в 300 тисяч кв. м. Крім цього, на ділянці з"являться кінотеатр, фітнес-клуб, аптеки і навіть каплиця.

Також архітектори збираються почистити місцеве озеро і облаштувати вздовж нього невелику набережну.

У свою чергу, езотерики вважають, що будувати житлові будинки біля Лисої гори не варто через погану енергетику.

"На Лисій горі міститься геопатогенна зона, тут, як відомо, страчували в"язнів. Також гора з давніх-давен вважалася зборищем київських відьом, недарма археологи досі знаходять тут спалені церковні книги. Я б не радив навіть добу перебувати тут - це згубно впливає на здоров"я, людину можуть почати переслідувати нещастя", - розповів фахівець з окультизму Костянтин Зоревой.

Як повідомлялося раніше, у листопаді минулого року в Києві відбулася дводенна конференція Концептуальні засади генерального плану розвитку Києва.

На конференції розробники генеральних планів для німецьких і французьких міст обмінювалися досвідом зі столичними експертами. Київські розробники також розповіли і про деякі принципи майбутнього генплану Києва.

Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Підніжжя Лисої гори забудують висотками і парковками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі