субота, 12 березня 2022 16:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Під Одесою 600 морпіхів збунтувалися і не вийшли з судна, дизертирів розстрілюють: допит окупанта

Під Одесою 600 морпіхів збунтувалися і не вийшли з судна, дизертирів розстрілюють: допит окупанта
В СБУ допитали 22-річного полоненого росіянина. Фото: Скріншот

Армійське керівництво Росії відновило практику "розстрільних загонів" – ешелонів, які йдуть за основними силами РФ і вбивають тих, хто хоче втекти.

Про це черговий полонений окупант розповів на допиті в Службі безпеки України.

За його словами, в ході просування вглиб України армія окупантів починає усвідомлювати, що у них далеко не миротворча місія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми м'ясо, яке кинули під обстріл" - українці схопили солдата ДНР

"Мені 22 роки. Поїхав на навчання, після цього нас перекинули на бойові дії. У нас не дізнавалися чи хочемо ми брати участь в цьому. Ми базувалися в заповіднику "Опук", після цього перетнули кордон України і шість днів рухалися територією України. Маршрут точно не можу назвати. Ми минали населений пункт Веселий, Каховське. Приїхали під Миколаїв і там безпосередньо відбувся контакт з Збройними силами України. Там і здалися.

Ми бачили обстановку, яка загострюється. На всі питання командирам, якого х**на, розвернутися та поїхати. Не доїдемо ми додому. Позаду ешелони, що вбивають дизертирів, які намагаються повернутися додому", - зізнається полонений.

Тепер, ставши співучасником злочинів, окупант шкодує, що у них не вистачило духу вчинити, як морські піхотинці РФ: "під Одесою 600 морпіхів збунтувалися і не вийшли з судна, бо зрозуміли, що відбувається".

Від початку війни 24 лютого до сьогодні, 12 березня, ворог втратив понад 12 тисяч людей особового складу.

Зараз ви читаєте новину «Під Одесою 600 морпіхів збунтувалися і не вийшли з судна, дизертирів розстрілюють: допит окупанта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі