пʼятниця, 19 жовтня 2012 22:32

Під час рейдерських атак тепер можуть стріляти — правозахисник

Під час рейдерських атак тепер можуть стріляти — правозахисник
Едуард Багіров розповів про небезпеку розширення повноважень охоронців. Фото: tvi.ua

Якщо охоронним фірмам дозволити зброю, то під час рейдерських захоплень стрілятимуть.

Таку думку в ефірі телеканалу ТВі озвучив правозахисник Едуард Багіров.

"Ви готові до такої події, як протидія охоронним компаніям, які будуть виконувати замовлення з рейдерського захоплення?" - поцікавився Багіров.

Він зауважив, що раніше були такі випадки, коли під час рейдерських атак використовували палиці, арматуру тощо.

"Били ними один одного, використовували сльозогінний газ... Тому сьогодні є побоювання того, що це може відбутися у більш серйозному масштабі і з великою кількістю потерпілих", - вважає правозахисник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відсьогодні охоронцям дозволили застосовувати зброю

Нагадаємо, в Україні 18 жовтня набув чинності закон, що дозволяє персоналу охорони застосовувати заходи фізичного впливу, спеціальні засоби і використовувати службових собак проти правопорушників.

Документ визначає повноваження суб'єктів охоронної діяльності, гарантії правового і соціального захисту персоналу охорони, права фізичних та юридичних осіб під час здійснення охоронної діяльності, порядок контролю, а також взаємодію суб'єктів охоронної діяльності з державними органами з галузі охорони правопорядку та боротьби із злочинністю.

Зараз ви читаєте новину «Під час рейдерських атак тепер можуть стріляти — правозахисник ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі