пʼятниця, 06 квітня 2007 09:01

Перший вірус на iPod виявила Лабораторія Касперського

Фахівці Лабораторії Касперського виявили перший вірус, що заражає плеєри iPod, повідомляється на сайті компанії.

Для роботи вірусу потрібна встановлена на плеєр операційна система Linux. Після запуску вірус сканує жорсткий диск пристрою і заражає виконувані файли. При запуску таких файлів вірус виводить на екран повідомлення "You are infected with Oslo the first iPodLinux Virus by freeOn/DoomRiderz". Ніяких деструктивних дій програма не робить.

За повідомленням експертів лабораторії, запустити вірус проблематично – початковий код містить помилки, які можуть призвести до зависання операційної системи плеєра. Автоматичне зараження плеєра також неможливе, вірус повинен бути записаний і запущений користувачем уручну.

2006 року плеєри iPod вже заражалися вірусом. Але для плеєра вірус не представляв реальної загрози, оскільки був трояном Troj/Bdoor-DIJ, що діє тільки в операційній системі Windows. Джерелом зараження став один з комп"ютерів на заводі, де виготовлялись плеєри. За два дні до цієї події виявилося, що плеєри, які роздаються клієнтам японських ресторанів McDonalds у рамках рекламної акції, також заражені троянською програмою, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Перший вірус на iPod виявила Лабораторія Касперського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі