понеділок, 12 червня 2017 14:28

Перший день безвізу: тисячі українців перетнули кордони ЄС

Перший день безвізу: тисячі українців перетнули кордони ЄС
Європейські країни скасували візовий режим із Україною протягом ночі 11 червня у чотири етапи відповідно до часових поясів. Фото: АиФ-Украина

За повідомленням Держприкордонслужби України, 11 червня у перший день безвізового режиму, кордони країн ЄС перетнули більш як 52 тис. громадян України. 20% з них скористалися біометричними паспортами.

За даними ДПСУ, станом на 19:00 понад 1400 громадян України скористалися безвізом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Паспорт України піднявся у рейтингу паспортів світу

Як розповів спікер ДПСУ Олег Слободян, при перетині кордону в пунктах пропуску черг або позаштатних ситуацій не виникало.

"Станом на 19:00 кордон в межах безвізу перетнули трохи більш як 1400 наших співвітчизників. 73 проценти з них - в автомобільних пунктах пропуску, 27 процентів - в авіаційних. 65 процентів - виїхали в ЄС через українсько-польську ділянку. Відмова тільки одна - через перевищення терміну перебування в Данії", - повідомив Слободян.

Відучора всі громадяни України, які мають біометричний паспорт, можуть подорожувати до 30 країн ЄС без віз і перебувати там до 90 днів протягом кожних 180 днів. 11 червня станом на 15:00 понад 1100 наших співвітчизників перетнули державний кордон з країнами Європейського Союзу без віз.

Зараз ви читаєте новину «Перший день безвізу: тисячі українців перетнули кордони ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі