неділя, 13 травня 2007 17:37

Перше американське місто відзначає 400-річчя

У ці вихідні святкують 400-летие Джеймстауна - першого англійського поселення в Новому Світі. Джеймстаун зараз перебуває в центрі уваги. П"ятого травня його відвідала британська королева Єлизавета II, а в минулу суботу там побував президент Джордж Буш. На урочистостях акредитовано більше 500 журналістів.

Оскільки до Джеймстауна були привезені перші раби з Африки, в рамках ювілейних торжеств там відбувся семінар із проблеми расизму. Не обійшлося і без вуличної демонстрації проти святкування.

Перше англійське поселення в Америці виникло в 1607 році у Вірджинії й отримало назву Джеймстаун. Торговий пост, заснований членами екіпажів трьох англійських кораблів під командуванням капітана Ньюпорта, служив одночасно сторожовою заставою на шляху іспанського просування углиб континенту. Всього за декілька років Джеймстаун перетворився на процвітаюче селище завдяки закладеним там в 1609 році плантаціям тютюну. Вже до 1620 року населення селища складало близько 1000 чоловік.

Впродовж 75 років після появи в 1607 році першої англійської колонії Вірджинія виникло ще 12 колоній - Нью-Гемпшир, Массачусетс, Род-Айленд, Коннектікут, Нью-Йорк, Нью-Джерсі, Пенсильванія, Делавер, Меріленд, Північна Кароліна, Південна Кароліна і Джорджія, повідомляє Бі-бі-сі.

Зараз ви читаєте новину «Перше американське місто відзначає 400-річчя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі