неділя, 11 листопада 2007 10:33

Переговори влади і опозиції в Грузії закінчилися нічим

Перший раунд діалогу між властями та опозицією Грузії "не привів до яких-небудь конкретних домовленостей, але по ряду питань спостерігається зближення позиції сторін". Про це заявив сьогодні журналістам лідер найбільшої помірно-опозиційної партії "Нові праві", депутат парламенту Давид Гамкрелідзе, оцінюючи результати зустрічі із спікером грузинського парламенту Ніно Бурджанадзе і її соратниками - впливовими представниками правлячої в країні партії "Єдиний національний рух", повідомляє ІТАР-ТАСС.

У цій зустрічі взяли участь керівники провідних опозиційних організацій, що входять в Національну Раду опозиційних партій (радикальна опозиція), а також лідери помірно-опозиційних партій - "Нові праві" і "Промисловці врятують Грузію", які мають однойменні фракції в парламенті.

Лідер Республіканської партії, один з членів керівництва НР Давид Усупашвілі повідомив, що в ході майже три годинної зустрічі "обговорювалися питання відміни надзвичайного стану в країні, відновлення в нормальному режимі роботи телерадіокомпаній і інші важливі питання".

Колишня глава МЗС Саломе Зурабішвілі, яка очолює опозиційну партію "Шлях Грузії" (входить в НР), сказала, що "діалог був непростим, але корисним".

Спікер парламенту Ніно Бурджанадзе назвала "дуже важливим початок реального діалогу між властями та опозицією". "Ми готові до продовження конструктивного діалогу, він буде продовжений в понеділок, 12 листопада", - сказала вона. Бурджанадзе підтвердила намір керівництва Грузії "якнайскоріше, в найближчі дні відмінити надзвичайний стан".

Масові акції на вулицях Тбілісі і робота незалежних засобів масової інформації були заборонені після силового розгону антиурядових акцій протесту біля грузинського парламенту.

Демонстранти виступили проти президента Грузії Михайла Саакашвілі, звинувативши його в корупції і авторитаризмі. Проте грузинський лідер вирішив припинити акції протесту, заявивши, що опозиція зробила спробу державного перевороту. Він також звинуватив лідерів опозиції в тому, що їх дії спровоковані Росією.

Зараз ви читаєте новину «Переговори влади і опозиції в Грузії закінчилися нічим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі