пʼятниця, 24 квітня 2015 08:38

Парад Перемоги у Москві також проігнорує прем'єр Японії

Парад Перемоги у Москві також проігнорує прем'єр Японії

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе не приїде до Москви на урочистості, присвячені 70-річчю Перемоги

Про це повідомляє японське агентство Kyodo, передає Еспресо.TV.

Про те, що Сіндзо Абе збирається пропустити урочисті заходи в Москві, розповіли агентству джерела в уряді. Через "підозри в тому, що Росія продовжує брати участь в українському конфлікті", від участі в урочистостях відмовилися американський президент Барак Обама і британський прем'єр-міністр Девід Кемерон. Південнокорейський президент Пак Кин Хе також, як очікується, не візьме участі у заходах. У Токіо "немає вибору, як пропустити цю подію" в цих обставинах, заявило джерело.

Своїм рішенням не їхати в Москву Абе може продемонструвати солідарність Японії зі Сполученими Штатами в питанні українського конфлікту, зауважує агентство. Наступного тижня японський прем'єр їде до Вашингтона для переговорів з президентом США Бараком Обамою.

За інформацією видання, Токіо, швидше за все, відправить на урочистості в Москву свого посла.

Нагадаємо, парад Перемоги в Москві в цьому році проігнорують майже всі лідери країн Заходу. Зокрема, раніше про відмову відвідати Москву 9 травня заявили британський прем'єр-міністр Девід Кемерон, президент США Барак Обама, канцлер Німеччини Ангела Меркель та інші.

Зараз ви читаєте новину «Парад Перемоги у Москві також проігнорує прем'єр Японії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі