вівторок, 12 травня 2009 11:40

Папа Римський помолився біля найсвятішого для іудеїв місця (ФОТО)
5

Папа Римський Бенедикт XVI залишає традиційну записку в Стіні Плачу в Єрусалимі
Фото: Reuters

Папа Римський Бенедикт XVI прибув з візитом до Ізраїлю: спеціальний вертоліт доставив Папу з Йорданії в міжнародний аеропорт імені Бен-Гуріона, де його зустріла представницька делегація на чолі з прем"єр-міністром країни Беньяміном Нетаньяху.

Папа Римський після прибуття в Ізраїль висловився за створення палестинської держави в безпечних і міжнародно визнаних межах.

"Я прошу всіх, хто має до цього відношення, використовувати будь-яку можливість для пошуку справедливого вирішення труднощів, з тим, щоб обидва народи могли жити в мирі в своїх будинках у безпечних і міжнародно визнаних межах", - сказав понтифік в аеропорту Тель-Авіва.

Після урочистої зустрічі і виступу в аеропорту понтифік на вертольоті відправиться до Єрусалиму, де перша урочиста церемонія відбудеться на горі Скопус

У зв"язку з візитом голови римсько-католицької церкви в Ізраїлі введені безпрецедентні заходи безпеки. Спокій Папи Римського охоронятимуть 80000 співробітників поліції і спецслужб.

Другий день візиту Бенедикта XVI до Ізраїлю буде повністю присвячений Єрусалиму. Всю першу половину дня Папа Римський перебуватиме в Старому місті. Ранок він провів на Храмовій горі, біля мечеті Омара. Папа зустрівся у мечеті з головним муфтієм Єрусалиму.

Потім понтифік спустився до Стіни Плачу і зустрівся з двома головними рабинами Єрусалиму.

Пізніше понтифік молитиметься в єрусалимській Світлиці (місці Таємної Вечері Христа).

Потім намічений короткий візит в конкафедральний собор католиків латинського обряду в Єрусалимі.

У другій половині дня понтифік планує спуститися в Кедронську долину.

Newsru.co.il

Newsru.com

ФОТО: Reuters

Зараз ви читаєте новину «Папа Римський помолився біля найсвятішого для іудеїв місця (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі