середа, 05 вересня 2007 12:47

Пан Гі Мун відправляється до Дар-фуру, щоб розмістити там контингент ООН

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун, що перебуває з візитом у Судані, відправиться в охоплену озброєним конфліктом провінцію Дар-фур, щоб особисто оцінити важкість становища, в якому опинилися місцеві жителі, а також з"ясувати, в яких умовах належить діяти миротворцям, передає "Інтерфакс".

Як очікується, генеральний секретар ООН, серед іншого, відвідає табір біженців, передають у середу з Хартума західні ЗМІ.

За словами Пан Гі Муна, головна його мета – досягти розміщення в Дар-фурі спільного миротворчого контингенту ООН і Африканського Союзу в складі 26 тисяч вояків і поліцейських.

Нагадаємо, 29 серпня генсек заявив, що підготовка до якнайшвидшого розгортання в суданській провінції Дар-фур найбільшої миротворчої операції ООН – головна мета майбутньої поїздки до Африки.

31 липня розгортання в охопленому кривавою усобицею Дар-фурі змішаних миротворчих сил Африканського союзу і ООН загальною чисельністю 26 тисяч чоловік санкціонувала Рада безпеки ООН.

Зараз ви читаєте новину «Пан Гі Мун відправляється до Дар-фуру, щоб розмістити там контингент ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі