пʼятниця, 21 грудня 2007 10:49

Палестинці замазали граффіті вартістю десятки тисяч доларів

Палестинці замазали граффіті вартістю десятки тисяч доларів
Жителі Віфлєєма стерли зі стіни, що розділяє палестинські та ізраїльські території, картину британського граффітіста Бенксі, визнавши її образливою. Художник зобразив ізраїльського солдата, який перевіряє документи у осла. Городяни образилися і замазали сатиричну картину. "Ми – люди, а не осли", – пояснив причину незадоволення власник місцевого ресторану Насрі Канаваті. Замазаним виявився і намальований на стіні фірмовий знак Бенксі: пацюк. У Віфлеємському варіанті він кидав камені в ізраїльську вежу. "Ми не жартуємо про наших дітей, які жертвують життями за свою батьківщину. Вони не щури, а леви", – сказав Канаваті.

Роботи Бенксі в останні два роки подорожчали до сотень тисяч доларів. За відомостями лондонського агента художника, якийсь американський покупець пропонував за шматок стіни із Західного берега, розмальованої Бенксі, 150 тисяч доларів. "Осел" оцінювався в десятки тисяч доларів, повідомляє Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Палестинці замазали граффіті вартістю десятки тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі