субота, 12 серпня 2006 15:33

ОУН ініціює виведення флоту Росії з Криму

 

Організація українських націоналістів (ОУН) пропонує учасникам з"їзду націоналістів прийняти політичну декларацію з вимогою негайного виведення з Криму Чорноморського флоту РФ.

У Києві сьогодні проходить 17-й з"їзд українських націоналістів, що триватиме 2 дні.

У проекті декларації, розданої учасникам з"їзду, дислокація ЧФ РФ у Криму названа однією з "загроз територіальній цілісності української держави".

- Тільки негайне виведення Чорноморського флоту з України стабілізує ситуацію, зробить неможливими антиукраїнську й антидержавну провокації, - йдеться в документі.

У декларації також йдеться про намір негайно приступити до організації єдиного націоналістичного руху.

У роботі з"їзду беруть участь 175 делегатів з 232 обраних у всіх регіонах України, а також майже 40 гостей і запрошених від українських організацій Росії, Канади, США, Німеччині і Франції, представники УПЦ -Київського патріархату й Української греко-католицької церкви.

У ході збору планується прийняти ряд інших резолюцій. Зокрема, про участь ОУН у виборах, про партнерство України з НАТО, у якій ОУН висловить свою підтримку курсові президента Віктора Ющенка на інтеграцію країни в НАТО.

Також планується прийняти резолюцію "Про осуд злочинів КПУ-КПРФ і подоланні наслідків комуністичного тоталітарного режиму в Україні", "Про утвердження ролі жінки й української родини в суспільстві", про молодіжну політику і роботу з діаспорою.

Учасникам з"їзду направили вітання президент України Ющенко, міністр закордонних справ, лідер Народного Руху Борис Тарасюк, глава партії "Собор" Анатолій Матвієнко, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «ОУН ініціює виведення флоту Росії з Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі