четвер, 25 травня 2017 03:28

Оштрафували лікаря військової академії за хабар від курсанта

Оштрафували лікаря військової академії за хабар від курсанта
За хабар у 27,6 тис. грн лікаря Академії сухопутних військ оштрафували на 17 тис. грн

У лютому цього року у Львові затримали лікаря-хірурга Академії сухопутних військ. Він взяв 1 тис. дол. хабара за звільнення курсанта від служби в армії, повідомляє ZAXID.NET.

"На початку лютого першокурсник військової академії звернувся у медичну частину зі скаргами на стан свого здоров'я. Після медичного огляду хірург сказав курсанту, що той не зможе продовжувати навчання в академії. Він підлягає відрахуванню із направленням для проходження служби в армії", – йшлося у матеріалах досудової справи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримали хабарника з Державної фіскальної служби

Лікар заявив курсанту, що може влаштувати все так, аби тому не доводилося проходити службу в ЗСУ. Для цього вимагав 1000 доларів (на той час понад 27,6 тис. грн).

Через кілька тижнів після цього батько курсанта приніс хабар. Працівники СБУ та військової прокуратури затримали хірурга.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Затриманому загрожувало позбавлення волі від 8 до 12 років.

На етапі розслідування лікар визнав вину і отримав менше покарання. Він має сплатити 17 тис. грн штрафу і наступні три роки буде позбавлений права займати адміністративні та господарські посади.

Лікар Глибоцької райлікарні у Чернівецькій області отримала два роки умовно і сплатить 9350 гривень штрафу за спробу отримати хабар. Працює старшим рентгенологом-лаборантом.

Зараз ви читаєте новину «Оштрафували лікаря військової академії за хабар від курсанта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі