середа, 27 лютого 2019 22:29

Організатори Євробачення відреагували на рішення України

Організатори Євробачення відреагували на рішення України
Організатори Євробачення сподіваються побачити Україну на конкурсі в 2020 році. Фото: Mind.ua

Організатори Євробачення підтвердили, що Україна відмовилася від участі в конкурсі та висловили надію побачити країну в наступному році.

Також організатори наголосили, що за відбір конкурсанта відповідальний саме суспільний мовник. Про це повідомляють на офіційному сайті Євробачення.

"Кожен мовник, що бере участь, несе відповідальність за вибір свого виконавця для Євробачення відповідно до правил, встановлених Європейською мовною спілкою. З сумом EBU може підтвердити, що українська телекомпанія UA:Суспільне поінформувала EBU, що після обговорень вони прийняли важке рішення вийти з конкурсу пісні Євробачення 2019 року. Будуть продовжені дискусії між ЕВС і UA:Суспільне з цього питання, але ми сподіваємося побачити їх знову в 2020 році. Однак на даний момент ми з нетерпінням очікуємо того, що в травні стане фантастичнею подією в Тель-Авіві", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Співачка MARUV анонсувала великий сольний концерт у Києві

Україна відмовилася від участі в пісенному конкурсі Євробачення в 2019 році.

Найбільшу кількість балів на фіналі нацвідбору Євробачення отримал співачка Maruv. Але Національна суспільна телерадіокомпанія України скасувала її подальшу участь у конкурсі через гастролі в Росії.

НСТУ запропонувала поїхати на конкурс спочатку колективу Freedom Jazz, що посів друге місце за результатами голосування, та групі KAZKA, що була на третьому місці. Обидва гурти відмовили НСТУ. Колектив Brunettes Shoot Blondes, що посів четверте місце, заявив, що не прийме пропозицію НСТУ, якщо їм запропонують.

Зараз ви читаєте новину «Організатори Євробачення відреагували на рішення України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі