понеділок, 25 лютого 2008 11:34

Оренда житла в столиці подорожчає на 15-20%

Попри те, що ажіотажу зважаючи на відсутність сезону поки не спостерігається, господарі квартир категорично відмовляються йти на поступки орендарям і стійко тримають цінову оборону. Обґрунтування тому просте – з першими променями весняного сонця клієнтури має додатися, а там і літо не за горами, що обіцяє непоганий прибуток від роботи з наїжджими студентами.

Більшість пропозицій щодо однокімнатних квартир міститься в ціновому діапазоні від $600. За даними ж консалтингової компанії "SV Development", середня ціна оренди 1,2,3-кімнатних квартир по Києву становить майже $970.

Та все ж таки ринок оренди столичного житла має в своєму розпорядженні пропозиції нижче відмітки в $500. На $50 дешевше можна спробувати винайняти скромну квартиру на Теремках чи ближній Троєщині. За $400 реально знайти житло на Борщагівці, Лісовому масиві.

Квартири з хорошим євроремонтом і необхідним набором побутової техніки в спальних районах Києва здаються за $600-700.

Різниця у вартості оренди одно- і двокімнатної квартири не дуже велика. Наприклад, на Академмістечку "однушка" стане орендареві в $450-600 на місяць, а "двушка" коштуватиме $600-700. На Оболоні "одинички" пропонуються, зазвичай, по $500-600 в місяць. "Двушка" ж коштуватиме $600-800.

Ціни в столичних нових "висотках" б"ють усі мислимі й немислимі рекорди. Наприклад на Оболоні повністю облаштовані для мешкання однокімнатні квартири (56-62 кв. м) виставлені по $1200-1550. Аналогічний порядок цін і в Голосіївському районі Києва. Судячи з барвистого опису всієї краси життя в таких квартирах (євроремонти високого рівня, вбудовані дорогі меблі, джакузі, супутникове ТБ, паркінг тощо), господарі такого житла – професійні рантьє, що купили квадратні метри для отримання стабільного доходу.

Щодо передмістя столиці, то, як не дивно, сильної різниці з Києвом у цінах на оренду немає. "Одиничкі" з ремонтом і всією необхідною технікою коштуватимуть від $450-500 у Бориспільському р-ні (Чубинське), Вишневому, Коцюбинському. Варіанти поскромніше (готельки з мінімальним косметичним ремонтом, меблями радянських часів, можливо навіть без телефону) в тому самому Вишневому, Ірпені, Бучі, Броварах стануть від $350.

За постійно зростаючих цін на оренду в Києві, за якими явно не встигають зарплати, мимоволі замислишся, як виходити з положення. Фахівці з нерухомості прогнозують, що до кінця 2008 року оренда житла в столиці може подорожчати ще на 15-20%. Мовляв, таким шляхом власники квартир рятуватимуться від інфляції. Що ж, з цього погляду зрозуміти власників квадратних метрів можна. Проте, не можна не відзначити, що в багатьох випадках ціни оренди необґрунтовано завищені. Погодьтеся, дуже складно змиритися з тим, що за квартиру загальною площею 20 "квадратів", де часто немає навіть меблів, просять $450-500 на місяць, повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ.

 

Зараз ви читаєте новину «Оренда житла в столиці подорожчає на 15-20%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі