пʼятниця, 14 жовтня 2022 15:56

Спецтема: Війна Росії проти України

"Оперували нон-стоп по декілька діб без сну" – "Пташка" розповіла про Азовсталь

"Оперували нон-стоп по декілька діб без сну" – "Пташка" розповіла про Азовсталь
Медика-добровольця Катерину Поліщук звільнили з російського полону 22 вересня. Фото: Instagram.com/mad_birdie31

Порятунок поранених у госпіталі на заводі "Азовсталь" у Маріуполі тримався на самовіддачі медиків і нестандартних рішеннях.

Брак медикаментів був від самого початку. Про це в ефірі телемарафону розповіла медик-доброволець Катерина "Пташка" Поліщук.

"Я побачила полігон, пекло, тисячі зруйнованих доль, геноцид, знущання. Це складно назвати війною взагалі. Те, що зробили з цим прекрасним містом – зробили просто братською могилою", – розповіла Катерина.

Ситуація від самого початку була критична, тому що були обстріляні лікарні, госпіталі, згадує медик.

"І коли вже згодом ми переїхали на Азовсталь – ось історія мого доброго друга з "Вікіпедії", йому просто перелили кров в якусь пляшку і за рахунок того врятували життя. І таких сотні хлопців, яких рятували на ентузіазмі і бажанні до життя, на неймовірній самовіддачі медиків шпиталю. Я була бойовим медиком – я в основному їм привозила роботу. Я вклоняюсь доземно їхньому подвигу. Вони оперували нон-стоп по декілька діб без сну і відпочинку, їжі теж не було", – сказала "Пташка".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Подивіться йому в очі" – фотографи показали серію знімків "Ореста" після полону

На заводі були сотні поранених, розповіла.

"Були унікальні випадки, які, мабуть, не для цивільних людей, не для ефіру. Звичайні люди не готові до таких історій. Насправді, доводилося багато імпровізувати, ми робили все, щоб врятувати хлопців", – сказала Катерина.

22 вересня з російського полону повернули 215 осіб. 200 захисників України обміняли на підозрюваного у державній зраді й сприянні діяльності терористичної організації нардепа Віктора Медведчука.

Серед звільнених – п'ять командирів: Денис Прокопенко "Редис", Святослав Паламар "Калина", Олег Хоменко, Сергій Волинський "Волина" і Денис Шлега. Командири зустрілися із рідними у Туреччині.

Захисники Азовсталі чотири місяці перебували у російському полоні. Оборона Маріуполя тривала 86 днів.

Після звільнення з полону Катерина Поліщук закликала українців не розслаблятися і боротися за звільнення України від російських окупантів.

Зараз ви читаєте новину «"Оперували нон-стоп по декілька діб без сну" – "Пташка" розповіла про Азовсталь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі