четвер, 01 листопада 2007 15:33

ООН планує збільшити власні поліцейські сили

У апараті ООН розглядається можливість різкого кількісного збільшення міжнародних поліцейських сил, повідомляє AP.

На думку оонівців, міжнародні збройні сили (так звані "блакитні каски") через специфіку своєї підготовки часто незадовільно виконують деякі функції - на зразок розгону агресивно налаштованих демонстрантів або пошуку злочинців. Такі завдання набагато успішніше могли б виконати поліцейські, які пройшли професійну підготовку.

В ООН також відзначають, що характер конфліктів змінився. Зараз більшість "гарячих точок" - це не зони протистояння двох держав (де "блакитні каски" цілком доречні як буфер між ворогуючими сторонами), а внутрішньодержавні конфлікти і громадянські війни, де немає чіткої лінії фронту.

У ООН переконані, що в місцях на зразок Дарфура, Косово або Східного Тімора підготовлені поліцейські сили принесли б більше користі, ніж військові.

У зв"язку з цим в організації розглядається можливість набору додаткових семи тисяч поліцейських у допомогу тим дев"яти з половиною тисячам, хто вже несе службу по всьому світу.

Кожен поліцейський, що перебуває на службі в ООН, крім зарплати від власного МВС, отримує приблизно 150 доларів із бюджету міжнародної організації, відзначає агентство Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «ООН планує збільшити власні поліцейські сили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі