вівторок, 05 липня 2022 17:28

Спецтема: Війна Росії проти України

ООН назвала підтверджену кількість загиблих цивільних в Україні

ООН назвала підтверджену кількість загиблих цивільних в Україні
ООН підтвердила 4889 випадків загибелі цивільних. Фото: eastnews.ua

Моніторингова місія ООН із прав людини станом на 4 липня підтвердила 4889 випадків загибелі і 6263 випадки поранення цивільних під час російського вторгнення в Україну.

Фактичні цифри значно вищі, наголосили в організації.

"Минуло понад чотири місяці з початку збройного нападу Російської Федерації на Україну. Кожен день гинуть і зазнають поранення мирні жителі в результаті обстрілів з важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню, а також ракетних і авіаційних ударів. Лише у червні загинула 361 цивільна особа, а 1029 були поранені", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські терористи вдарили з РСЗО по мирних жителях Лисичанська: десятки жертв

98% цих втрат спричинило використання вибухової зброї з великою зоною ураження.

"Ми наголошуємо, що міжнародне гуманітарне право забороняє всі засоби та методи ведення війни з невибірковою дією. Цивільні особи ніколи не мають бути ціллю, і необхідно постійно піклуватися про збереження цивільних осіб і цивільних об'єктів. Необхідно постійно дотримуватися принципів розрізнення, запобіжних заходів та пропорційності", – повідомили в ООН.

Станом на ранок 5 липня понад 989 дітей постраждали в Україні через російську агресію. З них – 345 загинули, ще 644 отримали поранення.

Ці цифри не остаточні, оскільки продовжують встановлювати кількість у місцях ведення бойових дій, на звільнених і тимчасово захоплених територіях. Про це повідомив Офіс генерального прокурора в Telegram.

Зараз ви читаєте новину «ООН назвала підтверджену кількість загиблих цивільних в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі