середа, 25 липня 2007 12:24

Ольмерт і Аббас домовилися про створення держави Палестина

Ізраїльський прем"єр-міністр Ехуд Ольмерт запропонував передати під палестинський контроль "90% Західного берега". Про це він заявив у середу в ході переговорів з головою Палестинської національної адміністрації Махмудом Аббасом.

Згідно пунктам цієї угоди, палестинська держава може бути створена на "приблизно 90% території Західного берега і сектора Гази". При цьому можливий "обмін територіями", щоб зберегти великі єврейські поселенські анклави в Іудеї та Самарії.

Угода, вочевидь, передбачатиме також будівництво "тунелю" (чи іншого транспортного шляху), який зв"яже сектор Гази із Західним берегом.

Палестинцям буде дозволено оголосити Східний Єрусалим своєю столицею. При цьому Старе місто і Олійна гора залишаться під контролем Ізраїлю.

У 2000-му році Ехуд Барак, що очолював уряд Ізраїлю, пропонував Ясиру Арафату створити державу Палестина на 90% території ПА. Ця пропозиція була знехтувана Арафатом, повідомляє палестинське агентство Maan.

Зараз ви читаєте новину «Ольмерт і Аббас домовилися про створення держави Палестина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі