вівторок, 29 березня 2022 21:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти воюють з цивільними: рашисти не випустили 70 машин з Енергодару

Окупанти воюють з цивільними: рашисти не випустили 70 машин з Енергодару
Не спрацювали усі зелені кородори. Фото: Дмитро Живицький

Російські військові заблокували гуманітарний коридор з Енергодару та Бердянська до Запоріжжя.

Не спрацювали усі три коридори, які рухались через Василівку, повідомив міський голова Енергодара Дмитро Орлов.

"Щодо подальшої організації зелених коридорів будемо повідомляти. Але, як ми, на жаль, побачили сьогодні, гарантувати, що вони спрацюють, зараз неможливо", - написав Орлов.

Міський голова рекомендує усім повертатися додому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти агітують жителів Енергодара на співпрацю. Обіцяють списати борги

"Не дочекалися "зеленого коридору" близько 70 автобусів і вантажівок, які виїхали із Запоріжжя! Не змогли приїхати до Запоріжжя авто з Енергодару! Не змогли приїхати до Запоріжжя колони з Бердянську!", - написав у Telegram голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

27 лютого російські окупанти почали стягувати війська до Енергодара. 1 березня Нацгвардія і ЗСУ вели бої з рашистами. Ворог зосередив близько 90 одиниць військової техніки в районі села Дніпровка. Мешканці Енергодара масово вийшли на трасу, щоб зупинити просування колони окупаційних російських військ.

3 березня російські війська поновили спроби захопити Запорізьку АЕС в Енергодарі. 4 березня о 9:00 майданчик Запорізької АЕС захопили окупанти. Тоді загинули троє українських військових.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти воюють з цивільними: рашисти не випустили 70 машин з Енергодару». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі