середа, 09 березня 2022 02:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти катують персонал Запорізької АЕС - міністр

Окупанти катують персонал Запорізької АЕС - міністр
На ЗАЕС зараз знаходяться біля 500 окупантів. ФОТО: inform.zp.ua

Окупанти катують персонал Запорізької атомної електростанції.

Їх змусили записати звернення, яке агресор планує використати в пропагандистських цілях, написав у фейсбуці міністр енергетики Герман Галущенко.

"Пропагандистська машина Росії створить черговий фейк, який буде демонструвати своїм громадянам та міжнародній спільноті для виправдання власних злочинів", - йдеться у повідомленні.

На території АЕС нині перебувають біля 500 російських солдатів і десятки одиниць важкої техніки, додав урядовець.

"Працівники станції фізично та психологічно виснажені. Ми закликаємо наших міжнародних партнерів вжити всіх заходів для того, щоб заборонити ведення бойових дій довкола атомних станцій, вивести окупаційні війська з захоплених атомних об'єктів та закрити небо над Україною. Аварія на атомних станціях внаслідок застосування росіянами зброї призведе до катастрофи загальноєвропейського масштабу", - додав Галущенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни серед ночі кинулися знімати гроші - відео

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти катують персонал Запорізької АЕС - міністр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі