пʼятниця, 15 квітня 2022 00:00

Майже 80% українців вірять в перемогу над Росією - опитування

Майже 80% українців вірять в перемогу над Росією - опитування
Українці вірять в перемогу. Фото: armyinform.com.ua

Близько 79% українців цілковито вірять у перемогу України у війні з Росією, ще понад 14% - скоріше вірять.

Такі результати опитування, проведеного Дослідницькою панеллю "Власна думка" за підтримки Інституту соціології Національної академії наук, повідомляє Укрінформ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Десантники "відправили в пекло" підрозділ проросійських терористів на Донеччині (18+)

Лише 2% респондентів відповіли "скоріше не вірю" та "зовсім не вірю"; 4,3% вважають, що на це питання "важко відповісти".

Щодо часу, який потрібен Україні задля перемоги, українці вказали від кількох тижнів (15,8% респондентів) до кількох місяців (34,4%). Водночас 17,8% учасників дослідження вважають, що війна триватиме пів року - рік, а 5,7% - що понад рік.

У всеукраїнському онлайн-опитуванні узяли участь 4676 респондентів у всіх областях України, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донецької та Луганської областей.

Дослідження проводилось 9-11 квітня.

Втрати російської армії у війні проти України колосальні. За перші 19 днів російська армія втратила убитими більше, ніж за дві багатолітні війни у Чечні, заявляв президент Володимир Зеленський.

Втрати особового складу російського ворога станом на ранок 13 квітня орієнтовно становили понад 19,8 тис. осіб. Окупанти й надалі втрачають техніку. Дані попередні. Підрахунок ускладнюється високою інтенсивністю бойових дій.

Зараз ви читаєте новину «Майже 80% українців вірять в перемогу над Росією - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі