понеділок, 17 березня 2014 16:08

Охочих відвідати Львів на Великдень зі Сходу України побільшало утричі

Охочих відвідати Львів на Великдень зі Сходу України побільшало утричі
Фото: visitlviv.net

240 студентів Півдня та Сходу України зголосилися приїхати на Великдень до Львова. Кілька років поспіль Український Католицький Університет організовує акцію "Великдень разом." Студенти приїжджають до Львова на великодні свята, львів'яни приймають їх безкоштовно у себе вдома.

"Минулого року приїхало 84 молодих людей. А сьогодні ми маємо уже 240 заявок, до Пасхи їх буде ще більше, - розказує Ярослав Кащак із УКУ. - Тому бракує житла. Просимо львів'ян зголошуватися, хто ще може прийняти гостей. Це можна зробити, заповнивши заявку на сайті "Великдень разом". Там люди пишуть, кого хочуть прийняти - хлопців чи дівчат, у якому районі мешкають."

Цього року, окрім студентства, мають бажання приїхати і старші люди та багато журналістів. Вони хочуть зняти відео, фото львівських традицій святкування Великодня та ставлення місцевих до співгромадян з південно-східного регіону.

"Гадаю, таке пожвавлення пояснюється тим, що усі свідомі люди хочуть засвідчити наше єднання, - додає Кащак. - Звісно, потім львів'яни матимуть можливість поїхати у відповідь в гості до тих, кого приймуть. Однак минулого року такої ініціативи зі Львова, на жаль, ніхто не виявив. Видно, наразі люди з цих регіонів більше зацікавлені їхати до нас, аніж ми туди".

Акція проходитиме з 18 до 21 квітня. Групи "Великдень разом" є також у соцмережах. Там львівські студенти поширюють проморолики гостинності Львова.

Зараз ви читаєте новину «Охочих відвідати Львів на Великдень зі Сходу України побільшало утричі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі