понеділок, 09 лютого 2009 13:05

Одеські далекобійники їдуть у столицю з акцією протесту

Одеські далекобійники їдуть у столицю з акцією протесту

Одеські автоперевізники розпочинають свою акцію протесту. Навздогін нещодавній всеукраїнській, під час якої, зокрема, київські водії продовж двох днів облягали середмістя, вимагаючи від уряду скасування нового транспортного збору.

Відчайдушне гудіння клаксонів прем"єрка таки почула і зустрілася з водіями. Сторони обмінялися аргументами, поступилися одна одній, і у п"ятницю, 6 лютого, протестувальники роз"їхалися. Та ось тепер на Київ від Клеверного мосту вирушають одесити. Вони хочуть привернути увагу до своїх проблем.

В акції планують взяти участь до 100 вантажних автомобілів

Одеські далекобійники хочуть просити уряд зупинити демпінг у сфері автоперевезень. Водії нарікають на те, що об"єми замовлень знизились, а експедиторські контори зменшують їм зарплатню. На їхнє місце набирають дешевих працівників із сусідньої Молдови.

В акції планують взяти участь до 100 вантажних автомобілів. Вони вирушать від Клеверного мосту трасою Одеса-Київ. Їхатимуть із мінімальною швидкістю, що може утворити затор на дорозі.

Це не перша акція одеських далекобійників. Наприкінці січня вони пікетували Одеську облдержадміністрацію.

За матеріалами ICTV, СТБ


Напередодні в центрі Києва пройшла масова акція протесту автомобілістів. Водії біля будинків Верховної Ради та Кабінету Міністрів вимагали не допустити підвищення транспортного збору.

Був перекритий весь Печерськ, зокрема, вул. Грушевського, вул. Кутузова, бульвар Лесі Українки.

Водії, які застрягли в заторах, кидали на дорогах машини з відкритими капотами і виходили на дороги. Власники авто обурені планами у кілька разів підняти ставку податку з транспортних засобів і вимагають скасування поборів.

На авто були розміщені роздруківки з тарифами нових зборів і транспаранти з написами "Машина не корова, досить її доїти", "Ні грабіжницькому транспортному збору", "Податок в ціну бензину", "Об"єм двигуна - не показник заможності".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Одеські далекобійники їдуть у столицю з акцією протесту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі