четвер, 05 лютого 2009 10:21

Біля Ради й Кабміну проходить масова акція протесту автомобілістів

Біля Ради й Кабміну проходить масова акція протесту автомобілістів

В центрі Києва проходить масова акція протесту автомобілістів. Водії біля будинків Верховної Ради й Кабінету Міністрів вимагають не допустити підвищення транспортного збору.

Вони їздять по вулиці Грушевського, розвертаючись біля метро "Арсенальна" і на Європейській площі.

Проїжджаючи повз будинки парламенту й Кабміну, водії сигналять і дудять у дудки.

Рух транспорту в бік Європейської площі повністю заблокований. Рух транспорту в бік Арсенальної просувається дуже повільно.

Рух транспорту в бік Європейської площі повністю заблокований

На автомобілях - державні прапори й плакати з написами "Об"єм двигуна - не показник заможності", "Ні грабіжницькому транспортному збору!", "Транспортний збір - у ціну палива!", "Не вмієш керувати – геть від керма!" тощо.

Представники ДАІ намагаються посунути автомобілі протестувальників, щоб забезпечити хоча б якийсь рух по одній з центральних вулиць столиці.

Поки що складно оцінити кількість учасників акції. Раніше організатори обіцяли участь декількох тисяч автомобілістів.

Як повідомлялося, Всеукраїнська акція протесту проти збільшення транспортного збору і податків відбудеться сьогодні в усіх великих містах. Її організатори обіцяють участь в акції представників понад 500 автомобільних клубів України.

Власники авто обурені планами у кілька разів підняти ставку податку з транспортних засобів і вимагають скасування поборів.

Діючі ставки транспортного збору були введені в дію 10 січня Законом N 797-VI "Про внесення змін до деяких законів України з питань акцизного збору" від 25 грудня 2008 року.

Кабінет Міністрів ініціює зниження ставок транспортного збору.

Міністерство транспорту й зв"язку виступає проти зниження ставок транспортного збору.

Українські Новини, Интерфакс-Украина, УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Біля Ради й Кабміну проходить масова акція протесту автомобілістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі