субота, 15 грудня 2007 17:30

Очищення Керченської протоки від нафтопродуктів практично завершено

Очищення Керченської протоки від нафтопродуктів практично завершено
Основні роботи по очищенню Керченської протоки і прилеглої акваторії Чорного і Азовського морів від нафтопродуктів після аварії судів 11 листопада в цій акваторії практично завершені.

Про це в суботу повідомив помічник начальника Головного управління МНС України в Криму Володимир Іванов.

За час проведення робіт було зібрано в морі, на острові Коса Тузла, на узбережжі біля Керчі і на Азовському узбережжі в Ленінському районі Криму близько 5400 тонн суміші нафтопродуктів з піском і водоростями.

За словами Іванова, в даний час роботи по відстеженню і збору окремих викидів окремих плям і суміші нафтопродуктів і морських водоростей у всіх регіонах забруднення проводять всього 50 чоловік.

11 листопада в результаті штормового вітру і хвилювання моря в Керченській протоці і акваторії Чорного моря зазнали аварії 12 судів, з них восім російських. Затонули чотири судна, зокрема, три російські сухогрузи "Вольногорськ", "Нахічевань", "Ковель", було зірвано з якорів і сіли на мілину шість судів, отримали пошкодження два російські танкери "Волгонефть-123" і "Волгонефть-139".

За попередніми даними, з танкера "Волгонефть-139" у воду потрапило близько 2000 т мазуту. На борту сухогруза "Вольногорськ" знаходилося 2,436 тис. тонн сірки, на борту "Нахічевані" - близько двох тис. тонн сірки, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «Очищення Керченської протоки від нафтопродуктів практично завершено». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі