неділя, 24 квітня 2022 11:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Обстріли Одеси: Міноборони РФ знову спіймали на цинічній брехні

Обстріли Одеси: Міноборони РФ знову спіймали на цинічній брехні
Ворог випустив по Одесі сім ракет. Фото: Скріншот

Вчора російські загарбники обстріляли житлові будинки в Одесі.

Втім Міністерство оборони Росії у своєму зведенні за ніч 23 квітня відзвітувало про "виведення з ладу терміналу із західною зброєю високоточними ракетами".

"Високоточними ракетами великої дальності повітряного базування ВКС Росії виведений з ладу логістичний термінал на військовому аеродромі в районі Одеси, на якому зберігалася велика партія іноземного озброєння від США і європейських країн", - сказано у зведенні росіян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Путін вбив мою подругу з її тримісячною дитиною": що відомо про жінку, яка загинула внаслідок ракетного обстрілу в Одесі

Після появи інформації про потрапляння в житлові будинки одеситів і загиблих серед місцевих в результаті атаки в Росії знайшли виправдання.

Російські ЗМІ опублікували однотипні заяви російського військового командування, що, росіяни, мовляв, не цілилися в будинки, а в житлові квартали потрапили уламки ракет, збиті українською ППО.

Однак на знятих місцевими мешканцями кадрах чітко видно, як російська ракета влучає у багатоповерхівку в одному з районів міста. Удар супроводжувався характерним свистом.

23 квітня російські терористи обстріляли ракетами Одесу з літаків стратегічної авіації РФ ТУ-95 з акваторії Каспійського моря. Один із боєприпасів влучив у 16-поверховий житловий будинок. У МВС повідомили про шістьох загиблих. Серед них - 3-місячна дитина.

Зараз ви читаєте новину «Обстріли Одеси: Міноборони РФ знову спіймали на цинічній брехні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі