середа, 10 серпня 2022 20:10

Спецтема: Війна Росії проти України

"Оборона Росії – дірява" – експерт пояснив значення удару по аеропорту в Криму

"Оборона Росії – дірява" – експерт пояснив значення удару по аеропорту в Криму
Крим – це основний перевалочний пункт, який забезпечує південне угруповання противника, говорить Павло Лакійчук. Фото: "Фокус"

Удар по аеропорту в Криму ще раз показав, що Росія має діряву оборону. Кремль боїться дій Збройних сил України. 10 днів тому в Севастополі на день Військово-морського флоту вперше не відбулося святкування. Тому що напередодні стався вибух перед штабом Чорноморського флоту. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий експерт Павло Лакійчук.

"Аеродром Саки – один із найбільших на Кримському півострові, звідки здійснювалися напади на Україну. Звідти піднімали бомбардувальники Чорноморського флоту для завдання ударів по півдню Україну. Там були літаки, які несли ракети "Кинджал". Військово-повітряні сили сьогодні додали дев'ять плюсів за знищені літаки. Це, швидше за все, саме кримські. Це значно послаблює противника і лягає в загальну концепцію враження противника на всю глибину його оборони", – говорить Лакійчук.

ЗСУ могли бити кількома видами зброї, пояснює експерт.

"Це міг бути "Грім-2", хоча це лише прототип. Або модернізований "Нептун". Це цілком можливо. Але туди долітають і безпілотники. 10 днів тому в Севастополі на день Військово-морського флоту не відбулося вперше святкування. Тому що напередодні стався вибух перед штабом Чорноморського флоту. Чим туди поцілили – сказати складно. Але факт в тому, що оборона ворога – дірява", – каже Лакійчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "На Білорусь чекає війна проти України. Наказ віддасть Лукашенко чи інша маріонетка" – Вадим Кабанчук

У Криму ще є цілі для ураження, каже експерт.

"Є декілька аеропортів, які також важливі для противника. Крим – це основний перевалочний пункт, який забезпечує південне угруповання противника. Що ефективніше руйнуватиметься весь цей ланцюжок – то легше нам буде звільняти всю Україну. Ті люди, які займають проукраїнські позиції у Криму, – дуже емоційно зустрічають ці події. Радіють, що про них не забули. Кримська вата почувається дуже напружено. А росіяни збирають речі та тікають. Вони знали, що Крим – це Україна, але це стало занадто очевидно", – пояснює Лакійчук.

9 серпня в районі Новофедорівки пролунало кілька потужних вибухів. Вони сталися на військовому аеродромі, звідки зазвичай злітають російські літаки, що атакують ракетами південь України.

Від лінії фронту в Херсонській та Миколаївській області до Новофедорівки у Криму – приблизно 200 км. Росіяни намагаються залишити півострів. На виїзд починаються пробки.

По Новофедорівці за 30 хв. було 15 прильотів, переважно влучання по військовій частині.

Зараз ви читаєте новину «"Оборона Росії – дірява" – експерт пояснив значення удару по аеропорту в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі