середа, 11 листопада 2015 13:10

Обід президентів Франції та Ірану скасували через м'ясо

Обід президентів Франції та Ірану скасували через м'ясо
Фото: DailyMail

У Франції скасували обід Франсуа Олланда з президентом Ірану.

Причина - відсутність халяльного м'яса та безалкогольного столу. Іранський президент Хасан Рухані сказав, що такий прийом ображає його мусульманські цінності, - про це повідомляє DailyMail

Лідер Франції не пристав на релігійні вимоги Рухані. Натомість, Єлисейський палац запропонував сніданок. Він відмовився. Сказав, що це "занадто дешево".

Відомо, що з офіційним візитом Хасан Рухані прибуде до Парижу 16 листопада. Зустріч відбудеться у зв'язку з підписанням ядерної угоди між Іраном та світовою спільнотою. Санкції проти країни планують зняти на початку 2016 року, - пише видання.

Нагадуємо, два роки тому посол Швеції "образив" тодішнього іранського президента Махмуда Ахмадінежада схрестивши перед ним ноги.

2009 року прем'єр-міністр Ірану Нурі аль-Малікі скасував зустріч з екс-президентом Франції Ніколя Саркозі з цих же "безалкогольних" причин.

Зараз ви читаєте новину «Обід президентів Франції та Ірану скасували через м'ясо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі