субота, 07 листопада 2020 02:05

Обережно, кишенькові злодії! Назвали три найнебезпечніші місця у Києві

Обережно, кишенькові злодії! Назвали три найнебезпечніші місця у Києві
У МВС назвали три найнебезпечніших локації Києва. Фото: УНІАН

У Міністерстві внутрішніх справ України назвали три найбільші небезпечних локації Києва, де можна стати жертвою незаконних дій кишенькових крадіїв.

"Це залізничний вокзал і місця біля нього, це метро і центр міста. Це там, де відбувається найбільше таких злочинів. На ринках, у громадському транспорті набагато менше, ніж у цих трьох точках", сказав радник міністра Володимир Мартиненко в ефірі каналу "Україна 24".

За даними МВС, на території вокзалу Києва "злочинну діяльність здійснюють" 87 осіб ромської народності. Вони з початку 2020 року доставлялися до відділу поліції понад 5 тисяч разів, тобто більше 15 разів на добу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали, як родина з малою дитиною грабує магазин в Карлівці - відео

"Вся суть у тому, що поки їх тримають у відділку, вони не крадуть, як тільки випустили - вони починають це робити знову. В більшості випадків роми уникають реєстрації. Вони десь є, але ідентифікувати складно. Другий момент - вибір запобіжного заходу. Навіть коли їх затримують, розслідують і справа доходить до суду - він вибирає особисте зобов'язання. Чому? Наприклад, там багато матерів-одиначок, вагітних, з великою кількістю дітей", - розповів Мартиненко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У нас така робота – надо воровать" – столична поліція не може впоратись з вокзальними ромами

У Шевченківському районі Києва роми пограбували жінку. Інцидент стався вулиці Багговутівській, біля будівлі Нацполіціі. Жінку оточили три ромки і погрожуючи ножем забрали золотий ланцюжок з підвіскою, після чого зникли.

Зараз ви читаєте новину «Обережно, кишенькові злодії! Назвали три найнебезпечніші місця у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі