середа, 21 травня 2008 11:58

НУНС вимагає перевірити "Великих українців"

НУНС вимагає перевірити "Великих українців"

Фракція НУНС вимагає створення слідчої комісії Верховної Ради з розслідування результатів голосування в проекті "Великі українці" на телеканалі "Інтер".

Про це в середу з трибуни ВР заявила депутат від фракції НУНС Ольга Герасим"юк, передає Ліга.

Герасим"юк відзначила, що результати голосування по "Великих українцях" шокували телеглядачів і під погрозою виявилася інформаційна безпека.

"Проект, що повинен був об"єднати Україну, був політичним шантажем, і мова йде не про симпатії до того чи іншого великого українця, а мова йде про те, що не можна так відверто фальсифікувати голоси на очах у людей, не можна за народ робити вибір, не можна перетворювати еліту в ефірі в маріонеток... Не можна повертати ківалівщину на телебачення", - підкреслила депутат.

Саме тому, на її думку, потрібно вивчити порушення і змусити до відповідальності перед Україною комерційні канали.

У свою чергу, депутат від НУНС Руслан Князевич підтримав Герасим"юк і звернувся до парламентаріїв із пропозицією написати лист у Бі-бі-сі з проханням переглянути результати голосування.

Як відомо, за підсумками загальноукраїнського голосування на проекті "Великі українці" переможцем був визнаний Ярослав Мудрий. Водночас прозорість процедури підрахунку голосів неодноразово ставилися під сумнів, повідомляє Українська правда.


Зараз ви читаєте новину «НУНС вимагає перевірити "Великих українців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі