середа, 06 червня 2018 18:55

"Ну коли ти прийдеш? Ми голодні": Наталія Юсупова про власне волонтерство
3

У військовому госпіталі
Фото: Наталія Юсупова
НаталІя Юсупова з бійцем АТО
Серед поранених бійців

Відома українська волонтерка Наталія Юсупова 4 роки тому вперше прийшла в госпіталь до ранений бійців АТО. Наступного ж дня вирішила, що більше ніколи звідти не піде.

Про це розповіла в одному з постів на власній сторінці в Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американці підтримали допомогою військовий госпіталь

Тоді Наталія й подумати не могла, що війна триватиме так довго.

"Вважала, що втрачу свідомість при вигляді краплі крові. Зараз легко дивлюся, як потоки стікають на підлогу. Звичка? Навіть не знаю… Чотири роки госпітального життя загартували мене на все життя. Тепер багато навколо здається таким дрібним і непотрібним, нічого немає важливіше життя і простих людських відносин", - пише волонтерка.

Вона завжди заходить в палати з радістю та гарним настроєм. Каже: там зустрічає хоробрих людей, юних і у віці, які йшли захищати батьківщину.

"Повз пролітають цілі життя, долі, історії. Біль від втрати того, кого часто бачиш і знаєш, це найстрашніше, на жаль це відбувається все частіше і частіше, наслідки війни будуть ще довго вбивати і в мирному житті", - ділиться переживаннями Наталія.

Має багато друзів серед поранених. Для неї волонтерство, як наркотик. Два дні не піде і більше не може без цього.

"Ранковий дзвінок будить і ти чуєш "Ну коли ти прийдеш? Ми голодні". Коли заходиш в палату і бачиш задоволені обличчя і радісні посмішки, коли цілий день сміх і жарти, незважаючи на страшні болі, і ти втомлена, але задоволена, йдеш додому, це незабутньо і дуже цінно. У кожного своя місія в цьому житті і я точно знайшла свою!"

Гуманітарна місія "Чорний тюльпан" знайшла на околицях Дніпра речі загиблих в АТО бійців. 38 мішків з бирками моргу знаходилися на звалищі рибгоспу. До волонтерів звернувся фермер, що орендує територію. Повідомив, що 2014 року поліцейські попросили посушити речові докази, але ніхто по них не повернувся. Мішки із речами загиблих бійців закопали, але собаки періодично розривали їх і розносили речі, повідомляє ТСН.

Зараз ви читаєте новину «"Ну коли ти прийдеш? Ми голодні": Наталія Юсупова про власне волонтерство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі