четвер, 13 травня 2010 09:49

Нова програма для мобільного перетворює людей на неандертальців (ФОТО)

 

Смітсонівський національний музей природної історії (США) випустив програму MEanderthal для мобільних платформ iPhone і Android, яка "перетворює" користувача на печерну людину.

Для початку необхідно завантажити власну фотографію, розставити маркери очей, носа і рота, а потім вибрати вид, у який би ви хотіли перетворитися: гейдельбергська людина (жила 700-200 тисяч років тому), неандерталець (200-28 тисяч) або флоресска людина (95-17 тисяч).
Від програми, створеної авторитетною установою, варто очікувати строгого наукового підходу. Приміром, у неандертальців ніс був більший від нашого - для кращого зволоження та обігріву в умовах льодовикового періоду, пояснює Бріана Побінер, палеоантрополог Смітсонівської програми "Походження людини". Відповідно, і вилиці були більш похилими в порівнянні з плоскими нашими.

Крім того, неандертальці, особливо чоловіки, мали великі надбрівні дуги, як у шимпанзе, горил і орангутангів, і зрізане підборіддя.

"Ми вважаємо, що це дуже важливо - встановити емоційні зв'язки з нашими предками, - вважає пані Побінер. - Це спосіб зламати бар'єр між речами, які ми вважаємо дуже різними і тому чужими одне одному".

За її словами, неандертальці були насправді дуже схожі на нас і поведінкою, і генетикою. Останні дослідження показали, що геном сучасних неафріканців на 1-4% збігається з неандерталським.

Компьюлента
Зараз ви читаєте новину «Нова програма для мобільного перетворює людей на неандертальців (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі