понеділок, 04 листопада 2019 14:15

Нормандський саміт: РФ висунула нову умову

Нормандський саміт: РФ висунула нову умову
Як відзначив Пристайко, підготовка підсумкового документу є новою вимогою. Раніше йшлося лише про погодження "формули Штайнмайєра" й розведення військ у 3-х точках. ФОТО: dt.ua

РФ вимагає узгодити підсумковий документ до зустрічі "нормандської четвірки".

Повідомив про це міністр закордонних справ Вадим Пристайко під час брифінгу, пише РБК-Україна.

"У вересні, коли ми домовлялися, було лише дві вимоги: "формула Штайнмаєра" і розведення на трьох ділянках. Ми завершуємо зараз третю ділянку, а російська сторона починає говорити про документ, який сторони мають погодити. Цієї вимоги не було, хоча якщо це документ, який має бути за результатами зустрічі, це можна підготувати", – розповів він.

За словами Пристайка, до проведення "нормандського саміту" Україна готова. Якщо обстрілів не буде, розпочнеться розведення сил на останній ділянці — селищі Петрівському.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін готовий до "нормандської зустрічі"

Підготовка до зустрічі в "нормандському форматі" передбачала виконання двох вимог — погодження "формули Штайнмаєра" і розведення військ у Станиці Луганській, Золотому та Петрівському. Припускалося, що провести саміт вдасться у листопаді.

Зараз ви читаєте новину «Нормандський саміт: РФ висунула нову умову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі