вівторок, 17 січня 2023 16:57

НКРЕКП оштрафував три обленерго

НКРЕКП оштрафував три обленерго
Три обленерго залатять штраф за порушення графіків. Фото: epravda.com.ua

Національна комісія з регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) оштрафувала три обленерго за те, що вони не дотримувалися належних графіків відключень світла.

Мова йде про Вінницяобленерго, Волиньобленерго та Чернівціобленерго, повідомляє пресслужба НКРЕКП.

Діяльність цих компанії перевіряли протягом листопада-грудня 2022 року. Попередньо отримали багато скарг від споживачів цих регіонів.

"Ці обленерго розподіляли споживачів у графіках відключення нерівномірно, без дотримання принципу соціальної справедливості. Крім того, неналежним чином інформували споживачів про перерви в електропостачанні, зокрема, через власні вебсайти", – пояснили в НКРЕКП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки порушень зафіксували у графіках відключень: Кабмін шокував цифрою

Усі три компанії тепер мусять виплатит 85 тис. грн штрафу та більше не попадатися на порушеннях. Крім того, по 1,7 тис. грн штрафу мають заплатити ще й керівники згаданих обленерго.

У листопаді стало відомо, що бленерго перевірятимуть на дотримання графіків вимкнення електроенергії і технічного стану протиаварійної автоматики. Перевірками займатиметься Держенергонагляд за дорученням Міністерство енергетики.

Цьому передував моніторинг коректності застосованих графіків, дотримання операторами систем розподілу їхніх термінів і тривалості. За результатами моніторингу Міненерго доручило Держенергонагляду протягом воєнного стану здійснювати позапланові перевірки на об'єктах енергетики. Також до перевірок залучать представників Нацкомісії з регулювання енергетики, СБУ, Укренерго.

Зараз ви читаєте новину «НКРЕКП оштрафував три обленерго». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі