понеділок, 02 квітня 2007 08:00

Німецькі універмаги розрахувалися за захоплену нацистами нерухомість

Німецький оператор мережі універмагів KarstadtQuelle і Конференція з єврейських фінансових претензій до Німеччини (Jewish Claims Conference, JCC) оголосили про завершення довгих переговорів про права на нерухомість, захоплену в тридцятих роках минулого століття нацистами в Берліні.

На ділянці трикутної форми на Потсдамер Плац зараз розташований готельно-офісний центр Байсхайм, будівницство якого обійшлося в 435 мільйонів євро. KarstadtQuelle погодилася виплатити компенсацію спадкоємцям єврейської сім"ї Вертхайм, власникам торгової мережі Wertheim.

Багато хто із спадкоємців Вертхаймів вже проживає не в Німеччині, а в США. Оператор не розкрив суму компенсації, проте JCC уточнила, що йдеться про 88 мільйонів євро, що є однією з найбільших компенсацій у справі, пов"язаному з Холокостом. Раніше місцеві ЗМІ повідомляли, що сума компенсації може перевищити 145 мільйонів євро.

До 1988 року ділянка на Потсдамер Плац належала Східній Німеччині, а потім була передана мережі магазинів Hertie, яка після війни купила групу Wertheim. У свою чергу, Hertie в 1994 році придбав Karstadt, перепродавши в 2000 році ділянку Отто Байсхайму (Otto Beisheim), засновникові рітейлової групи Metro. Проте в 2006 році права на нерухомість перейшли до JCC, оскільки відповідне державне відомство заявило, що компанія KarstadtQuelle не була законним власником ділянки на момент продажу, з посиланням на AFP повідомляє Лента.ру.
Зараз ви читаєте новину «Німецькі універмаги розрахувалися за захоплену нацистами нерухомість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі