субота, 30 січня 2010 13:31

"Нічний метелик" Олена погрожує Україні міжнародним скандалом?

Луганський адвокат Юрій Коробчук заявляє про гучний випадок порушення прав людини в Луганську, передає "Фраза". У поширеній для ЗМІ заяві адвокат розповідає історію його підзахисної і закликає громадськість звернути увагу на проблему безправ"я трудівниць сфери сексуальних послуг. "Всупереч існуючим стереотипам, не лише українки працюють в російських борделях. У сексіндустрії відбувається і зворотній процес - в багатьох підпільних будинках терпимості України працюють російські гастролерки", - йдеться у зверненні.

Одні.ю з них і стала Олена Міхальова, родом з Москви, яку поневіряння в рідній столиці штовхнули на пошуки сумнівного заробітку аж в українському Луганську.

Спочатку, як зізнається Олена, справи йшли важко. У Луганську не було потрібних зв"язків, чужинку не любили місцеві плутані, а, головне, відчувалась розлука з рідним містом, з якого дівчина не виїжджала, фактично, з народження. Але незабаром справи налагодилися - відтоді, як Олена пішла "на роботу" в готель "Дружба", що належить місцевому впливовому чиновникові Володимиру Прістюку.

У "Дружбі" Олена, як і її інші колеги по цеху, мали гарантований "об"єм замовлень", а значить, і стабільний дохід. Путани навіть мали право на відпочинок - раз на тиждень, на свій вибір, дівчина могла попросити собі вихідний.

Власник готелю, якого дівчата шанобливо називали "господарем", сам іноді питався про те, як працюється. І все, можливо, і далі було  б так само добре, коли б не випадковий візит його впливових друзів. Справа була 10 січня, коли до Прістюка, який за збігом обставин був активним лідером одного з кандидатських штабів, прибули гості з Донецька, начебто у зв"язку з тією ж виборчою кампанією в області. Щоб здаватися гостинним, Володимир Прістюк організував для гостей галасливе гуляння, де дівчатам належало виконувати будь-які витребеньки приїжджих.

Для Олени і однієї з її подруг ця вечірка закінчилася повною катастрофою. Дівчатам довелося обслуговувати відразу чотирьох гостей. Напившись, гості стали ображати путан, і навіть дішло до рукоприкладства.

Коли ті спробували  втікти, гості їм пригрозили, що "поріжуть". На шум прийшли й інші гості, у тому числі і "господар", якого дізнавшись про предмет суперечки і не слухаючи доводів Олени, вдарив дівчину по обличчю, примусив віддати денний заробіток і як штраф призначив "суботник" на тиждень вперед. "Суботником" на жаргоні повій називають неоплачувану  роботу, що призначається сутенером за різноманітні провини. 

Зневірившись знайти справедливість, Олена вирішила піти в міліцію і написала заяву, в якій, зокрема, виклала все про безлад,  що відбувається в готелі "Дружба". Ця історія, втім, може мати для Прістюка дуже неприємні публічні наслідки - будучи впливовим місцевим чиновником він так і не залишив сумнівну сексіндустрію в дусі 1990-х.

Міліція не коментує заяву Олени, ніби то "покищо розбираються". А дівчина тим часом, за порадою місцевих правозахисників, пише скаргу до Європейського суду з прав людини, де просить захистити її від свавілля місцевого криміналу.

Адвокат сподівається, що цей випадок помітять столичні політики і правозахисники, які допоможуть "поставити на місце" криміналітет у владі. Якщо цього не трапиться, постраждати може імідж усієї держави, - йдеться в заяві.

From-ua

Зараз ви читаєте новину «"Нічний метелик" Олена погрожує Україні міжнародним скандалом?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі