пʼятниця, 23 вересня 2016 17:21

Незвичайні поховальні традиції та обряди народів світу
7

1. Корейці звертаються до неба з проханням прийняти душу покійного

Ховати корейців прийнято на третій день після смерті. Перед похованням старший син покійного або хтось із його близьких родичів мають провести над тілом обряд "хон", пише ok.ru. Його суть у тому, щоб звернутися до неба з проханням прийняти душу покійного. Спеціально для похорону чоловікам шиють чорні пов'язки, жінкам — білі хустки. Після усіх обрядів їх спалюють у головах померлого.

На кладовищі накривають прощальний стіл поряд із тілом. Після обряду поклонів, у одну зі страв встромлюють виделку. Усі присутні сідають на декілька хвилин. Вважається, що у цей час померлий куштує їжу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'ять традиційних свят різних країн світу, які здивують українця

У Південній Кореї заведено проводити кремацію. Деякі поховальні фірми пропонують виготовити із праху намистини. Їх можна пофарбувати у синьо-зелений, рожевий або чорний кольори. Потім ці намистини зберігаються вдома, зазначається на hronika.info.

  hronika.info
hronika.info

2. Азербайджанці не залишають померлого наодинці

В Азербайджані поруч із людиною, яка знаходиться присмерті, обов'язково повинна знаходитись жінка. Залишати померлого одного також не можна. Після обмивання тіла, непарна кількість чоловіків сідає навколо багаття. Якщо у колі опиняється чужа людина або хтось іде повз, чоловіки читають молитву, пише rit-agent.net.

Мусульманин має бути похований у савані, обличчям на схід, без будь-яких додаткових предметів. За звичаєм мусульман не повинні ховати в труні. Для жінок завжди копають глибшу могилу, аніж для чоловіків.

  kavkaz-uzel.eu
kavkaz-uzel.eu

3. Тибетці згодовують останки грифам

В Тибеті вірять у переселення душ, тому тілу особливого значення не надають, повідомляє hronika.info. Через скелясту місцевість та дефіцит дерев, кремацію чи захоронення там не проводять. Тут влаштовують "небесні похорони". Могильник ножем робить надрізі на тілі та залишає його на поїдання грифам. Вони ніби відносять душу на небо.
Такий обряд не влаштовує медиків, оскільки грифам згодовують людей, які мали різні хвороби.

  hronika.info
hronika.info

4. Узбеки влаштовують чаювання

В Узбекистані у дворі будинку, де жив померлий, розставляються столи та стільці, ставиться самовар. Біля під'їзду будинку влаштовується чаювання. До чаю подаються кишмиш, мигдаль, рідка хала, пиріжки з м'ясом, біле варення і в обов'язковому порядку коржі.

Будинок ділиться на дві частини — чоловічу та жіночу. Якщо померлий жив у квартирі, чоловіча половина — це двір. Жінки ж залишаються в приміщенні, де також п'ють чай.

У похоронній процесії жінки участі не беруть, пише rit-agent.net. Після заупокійної молитви тіло заносять у склеп. Його кладуть так, щоб голова була направлена у бік Мекки.

  subscribe.ru
subscribe.ru

5. Японці ножем відганяють від померлого демонів

В Японії похорони традиційно підпорядковуються буддистським обрядам. Губи померлого змочуються водою, це називається "церемонія води". Іноді на груди покійного кладуть ніж, покликаний відганяти демонів. У труну кладуть біле кімоно, сандалі та шість монет, якими померлий розрахується за перетин річки Сандзи, зазначається на rit-agent.net.

Після похоронної відправи близькі родичі залишаються на ніч біля труни. Наступного дня, в процесі церемонії поховання, померлому присвоюється нове буддистське ім'я, щоб згадка справжнього імені не тривожила душу.

  nekropoli.livejournal.com
nekropoli.livejournal.com

6. Цигани влаштовують пишні похорони

Ховати померлих у циганській традиції прийнято в могилу, викладену цеглою, пише rit-agent.net. Речі покійного вважаються нечистими, тому їх кладуть разом із тілом у могилу.

Цигани вважають, що, помираючи, людина забруднює постіль та будинок, тому її заздалегідь відносять у спеціальний намет. Померти у своєму ліжку вважається недобрим знаком.

Зазвичай померлого ховають у труні, проте іноді його тіло замотують у килим.

  rit-agent.net
rit-agent.net

7. Амазонське плем'я влаштовує траурний бенкет

У племені яномато існує обряд поїдання померлих одноплемінників, пише hronika.info. Спочатку тіло кремують, кістки дроблять і разом із попелом складають у горщик. Потім із цієї суміші та бананів роблять пасту, яку їсть усе селище.

  hronika.info
hronika.info

Зараз ви читаєте новину «Незвичайні поховальні традиції та обряди народів світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі