четвер, 13 липня 2023 14:50

Негода накриє всю Україну

Негода накриє всю Україну
Завтра у Києві погода очікується складною. Фото: pixabay.com

14 липня дощі з грозами очікуються практично повсюди через циклон.

Сильні зливи найбільш імовірні найближчої ночі на Волині, Рівненщині, Вінниччині, західних районах Одещини, повідомила синоптикиня Наталка Діденко в Facebook.

"Вдень сильно литиме у північних областях України та на Полтавщині, а ввечері в п'ятницю зливи доберуться до східної частини країни. У денні години хіба що південна частина України побуде у переважно сухій малохмарній погоді. Вітер завіватиме з північного заходу, з півночі, буде сильним, пориви досягатимуть 15-20 метрів за секунду. Температура повітря також поморочить голову синоптикам", – написала вона.

Завтра на півночі України очікується похолодання, +19...22°С. На півдні та сході буде спекотно: +27...31°С, а на решті території пануватимуть +24...29°С.

Але ось 15-16 липня передбачається чудова літня сонячна погода з температурою повітря +24...29°С, на півдні та на Закарпатті до +30°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дощі з грозами накриють абсолютно всю Україну

Завтра у Києві погода очікується складною: дощі з грозою, місцями сильні зливи, ймовірний град.

"Сильний північно-західний вітер, пориви до 15-18 метрів за секунду. Плюс похолодання після сьогоднішніх градусів до +20...23. Тому, зрозуміло, що пігулки від голови й тиску тримати вже неподалік. Ретельно вибирайте місце для паркування авто, бо комунальні стоки навряд чи стали чистішими після недавньої рекордної зливи у Києві. Адже 7 липня у столиці було зафіксовано рекордну кількість опадів. Вона перевищила попередній рекордний показник 1978 року", – додала Діденко.

13 липня в Україні знову потепліє до літнього градусного спектру. Переважатиме по-справжньому літня тепла погода. Протягом дня максимальна температура повітря підніматиметься до +25...30°С.

Зараз ви читаєте новину «Негода накриє всю Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі