четвер, 24 травня 2007 14:23

Неонациста посадили на 2,5 роки за напади на китайські ресторани

56-річний австралійський неонацист був засуджений в четвер майже до двох років з половиною за участь в нападах на китайські ресторани.

На суді було доведено, що Джон ван Бліттерсвік, разом з трьома іншими членами неонацистського угрупування Australian Nationalist Movement, закидали пляшками із запальною сумішшю чотири китайські ресторани в столиці Західної Австралії місті Перт в 2004 році.

Це угрупування тероризувало азіатське населення Західної Австралії впродовж 1980-90-х років, проте вважається, що останніми роками поліції вдалося ліквідовувати ANM.

Лідер ANM Джек ван Тонгерен, ветеран війни у В"єтнамі, в листопаді минулого року був також засуджений у справі про підпали китайських ресторанів. Його засудили до двох років, але виконання вироку було відкладене ще на два роки через поганий стану здоров"я підсудного. Ван Тонгерен і ван Бліттерсвік в 1990-х роках разом сиділи за ґратами за напади на вихідців з країн Азії і підбурювання до розв"язування безпорядків на ґрунті расової ненависті. Лідер ANM відсидів 12 років, а ван Бліттерсвік, якому дали 14 років, вийшов на свободу раніше, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Неонациста посадили на 2,5 роки за напади на китайські ресторани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі