пʼятниця, 29 травня 2009 11:08

Німецьких наркоманів лікуватимуть героїном

Німецьких наркоманів лікуватимуть героїном
Німецький бундестаг (парламент) більшістю голосів схвалив використання синтетичного героїну в якості ліків для наркоманів в особливо важких випадках сильної наркозалежності, коли стандартні засоби лікування цієї хвороби виявилися безсилі. "За" висловилися 349 депутатів, "проти" - 198, троє утрималися.

Відповідно до нових правил, особи, які знаходяться в сильній залежності від героїну, можуть отримувати за рецептами в аптеках препарат діаморфін.

Прихильники ухваленого рішення, посилаючись на проведені в семи німецьких містах багаторічні тести, стверджують, що подібна терапія, яка супроводжується психологічною і соціальною підтримкою, загалом і в цілому дала позитивні результати, а в деяких випадках навіть допомогла позбавитися від наркозалежності. Крім того, такі способи вирішення проблеми сприяє обмеженню масштабів наркозлочинності.

В той же час противники звертають увагу на той факт, що тести проводилися в умовах суворого контролю, а нові правила, що спрощують доступ до подібних препаратів, можуть привести до їхнього необмеженого вживання і як результат - до збільшення кількості громадян, які опинилися в сильній наркозалежності. Депутати з фракції ХДС/ХСС посилаються на те, що 80 тисяч залежних від героїну людей, які нараховуються в країні, відтепер можуть розраховувати на терапію з використанням діаморфіну, що обернеться для лікарняних кас збільшенням витрат на тризначні мільйонні суми.

В той же час навіть критики визнають, що для приблизно трьох тисяч громадян, які мають особливо сильну залежність від героїну, прийом діаморфіну, можливо, стане останнім шансом після багаторічних страждань повернутися до стерпного існування, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Німецьких наркоманів лікуватимуть героїном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі