вівторок, 23 серпня 2022 15:00

Не аномалія: синоптикиня пояснила, скільки в Україні триватиме імла

В усіх областях України погода завтра буде сонячною, малохмарною та спекотною.

Спостерігатиметься підвищений атмосферний тиск, повідомила синоптикиня Наталка Діденко у Facebook. Температура повітря впродовж дня коливатиметься в межах +28...33°С.

"Свіжіше на кілька градусів буде в Карпатах, спекотніше – на крайньому сході. Є імовірність локальних дощиків на Закарпатті й у Карпатах. Особливо важливим зараз є напрямок вітру, бо імла з південного сходу охопила багато наших областей. Вітер залишається південно-східним, східним, тому й імла ще триватиме. Лякатися не варто, таке явище для України – не аномалія. Влітку особливо, коли сухо, сонячно й певний вітер – таке буває", – ідеться в повідомленні.

Автор: facebook.com/tala.didenko
  Погода завтра буде сонячною та спекотною
Погода завтра буде сонячною та спекотною

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Частину України заливатиме, в інших регіонах – спека до +35°С

У східних областях України й на південному сході пориви вітру досягатимуть 15-20 м/с.

У Києві на День Незалежності опадів не очікується. Сонячна, спекотна, справжня літня погода господарюватиме завтра у столиці. Імла також затримається – вітер у Києві передбачається з південного сходу.

Унаслідок випадання значної кількості опадів у попередні дні й різкого підвищення температури повітря відбувається випаровування надлишків вологи, тому в повітрі спостерігається це явище. Воно природного, а не техногенного характеру.

Упродовж останніх десятиріч в Україні фіксують тенденцію до суттєвого підвищення максимальної температури повітря влітку. Зростання дефіциту опадів, збільшення тривалості бездощового періоду й зростання інтенсивності конвективних явищ погоди – гроз, злив, граду, шквалів. Зростає і кількість спекотних днів, тропічних ночей, тривалість спекотного періоду.

Цього літа в Україні очікуються аномально високі температури. Особливо спекотно буде в західних областях. У серпні температура повітря може відповідати кліматичній нормі, характерній для цього місяця.

Зараз ви читаєте новину «Не аномалія: синоптикиня пояснила, скільки в Україні триватиме імла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі