понеділок, 15 жовтня 2007 12:52

Названо найнегостиннішу країну Євросоюзу

Латвія найменше з  усіх держав Євросоюзу піклується про мігрантів, повідомляє 15 жовтня ВВС News з посиланням на дослідження, проведене Британською радою і брюссельською Групою з міграції.
Крім того, мігрантів не люблять на Кіпрі, в Австрії, Греції і Словаччині.

Найдоброзичливішою ж по відношенню до приїжджих країною виявилася Швеція. Систему, яка існує у Швеції і дає змогу приїжджим залишитися на тривалий термін, дослідники визнали справедливою, простою і прозорою. Слідом за Швецією йдуть Португалія, Бельгія, Нідерланди і Фінляндія.

Рейтинг складався на основі індексу Міграційної інтеграції (Migration Integration Policy Index), який визначається на основі 140 різних показників. Серед них - права мігрантів на роботі, можливість  постійного проживання, дозвіл привезти сім"ю, а також розвиненість антидискримінаційного законодавства.

В цілому, на думку дослідників, країни ЄС роблять для мігрантів половину того, що могли б. Всього у 25 країнах ЄС проживає близько 21 мільйона мігрантів, повідомляє  Лента.

Зараз ви читаєте новину «Названо найнегостиннішу країну Євросоюзу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі