середа, 11 листопада 2020 19:12

Назвали причину стрибка цін на електрику

Назвали причину стрибка цін на електрику
Через введені обмеження працюють лише 10 з 15 енергоблоків АЕС. Фото: pay.vn.ua

З початку 2020 року вартість електроенергії досягла максимуму і на 12 листопада склала 1,69 грн-кВт-год.

Ця ціна на 30-35% вища, ніж середня в цьому році. Про це повідомив голова енергетичного комітету Верховної Ради Андрій Герус у Facebook.

За його словами, рекордне подорожчання пов'язане зі збільшенням частки виробництва на теплових електростанціях до 39,84%. Так, частка ТЕС перевищила частку атомної генерації, яка знизилася до 38,89%.

"Можна зробити очевидний висновок: чим менше Енергоатому в системі - тим вища ціна електроенергії... для всієї економіки і для всього бізнесу Енергоатом - виробник дешевої електроенергії, який належить українцям і платить не тільки податки, а й дивіденди до держбюджету України", - відзначив Герус.

Герус також повідомив, що напередодні відбулася нарада щодо Енергоатому, на якій президент Володимир Зеленський вимагав терміново збалансувати роботу підприємства.

"За п'ять місяців 2020 року Енергоатом через балансові обмеження недовиробив 2,659 млрд квт-годин електроенергії, що в 22 рази перевищує аналогічний показник минулого року. Наразі через введені обмеження працюють лише 10 з 15 енергоблоків АЕС", - розповів нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колір стін економить електроенергію

125 ОСББ подали заявки до Державного фонду енергоефективності, аби отримати грошову допомогу на утеплення будинків. Ще 200 готуються до оформлення документа. Щоб отримати компенсацію від Фонду, у будинку потрібно провести енергоаудит.

Зараз ви читаєте новину «Назвали причину стрибка цін на електрику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі