субота, 03 березня 2018 13:10

Назвали основну причину самогубств серед військових

Назвали основну причину самогубств серед військових
Основною причиною самогубств є проблеми у родині. Фото: "Еспресо.TV"

В українській армії головною причиною самогубств є проблеми в сім'ях військових, з якими вони не можуть впоратися.

"Багато тих, хто не витримує психологічного тиску соціальних і побутових проблем, які відбуваються у нього в родині, правової незахищеності. Особливо, коли сімейні проблеми пов'язані з довгою відсутністю військовослужбовця будинку, від якого рідні чекають їх вирішення, а людина служить в даний момент і не може приділити близьким достатньо уваги. Левова частка причин, через які відбувається самогубство, - це проблеми в сім'ї військовослужбовця, його здатність переносити психологічні навантаження", - заявив начальник управління морально-психологічного забезпечення Генштабу ЗСУ, генерал-майор Олег Грунтковський, передає видання РБК-Україна.

У ВСУ ведеться робота над посиленням відбору новобранців і по виявленню можливих психологічних проблем у військових.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: АТОвець підірвав себе гранатою

"Але зараз ці фільтри посилилися: від особистісного спілкування, вивчення людини за допомогою певних методик, робимо запити в правоохоронні органи щодо кожного конкретного кандидата. Весь цей арсенал методів вивчення психологічного стану відбувається як на рівні військкоматів (в майбутньому Центрів комплектування та соціальної підтримки), так і у військових частинах і навчальних центрах", - додав Грунтковський.

У Бердянську Запорізької області 22-річний військовослужбовець вчинив самогубство, підірвавши себе гранатою. Трагедія сталася у ніч проти 28 листопада. За попередніми даними, військовий перед самогубством посварився зі своєю дівчиною. Про це повідомили у поліції області.

Зараз ви читаєте новину «Назвали основну причину самогубств серед військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі